A nevünk Timi és Dóri, mi vagyunk a Stepwithus nyelviskola alapítói és angoltanárai. Egyetemista korunkban az lett a célunk, hogy minél több embernek segítsünk megtanulni angolul. A közösen létrehozott Step With Us nyelvstúdióban 2011 óta még több tapasztalatot szereztünk arról, hogyan adhatjuk a kezetekbe a szükséges megoldókulcsot.

KÜLDETÉSÜNK

A nyelvtanulásban te vagy a főnök!

A Stepwithusnál eltökéltük, hogy bebizonyítjuk, az általános közgondolkozással ellentétben az angoltanulás elsősorban nem a tanárról, hanem 70-80%-ban a tanulóról szól, aki aktív résztvevő, az egész belőle indul ki. Mi nyelvtanárokként pedig a háttérből segítünk Téged és mindent biztosítunk, amire szükséged van.

Az a célunk, hogy abban segítsünk neked, ami valóban a legnagyobb nehézség számodra az angolban és mindezt úgy tudjuk tenni, olyan szövegekkel, olyan feladatokkal, olyan témákkal, amik téged a legjobban érdekelnek, lekötnek, inspirálnak és ahogyan számodra a legkényelmesebb tanulni – online, okoseszközön, hallgatva, videós tartalmakkal, ebookokkal, digitális szókártyákkal, amik bárhol, bármikor elérhetőek – akár még akkor is, ha a villamoson utazva jut időd tanulni.

Mindketten hosszú évekig tanultunk a régi, hagyományos nyelvoktatási rendszerben: angol szakot, pszichológiát, szakfordítást végeztünk és többféle érettségit, nyelvvizsgát letettünk, így a saját bőrünkön is megtapasztaltuk, mekkora különbséget jelent hónapokon át tankönyvi példákat magolni, vagy 2 nap alatt a kedvenc témád cikkeit olvasva észrevétlenül egyszercsak megszólalni angolul.

Itt az idő a változásra! Mi egyértelműen úgy látjuk, ez a mostani korszak a “golden age of language learning” , azaz a nyelvtanulás aranykora, mert most nagyon sok új lehetőség áll a rendelkezésünkre. Szerintünk ez egy nagyon izgalmas dolog, és ezért is vágtunk bele, mert szeretnénk részesei lenni a nyelvtanulás forradalmának és azt kívánjuk, hogy te se maradj le erről!

 

Gér-Bódiss Timi vagyok, a Step With Us online angol egyik alapítója és e-book-szerzője, anglisztika szakos bölcsész és szakfordító. 2009 óta foglalkozom angol nyelvvizsgázók felkészítésével. Eleinte magántanárként tanítottam, de amikor megszülettek a gyerekeim, már nem tudtam olyan rugalmasan alkalmazkodni a tanítványaim időbeosztásához és akkor jöttem rá, hogy én sem szeretném elvárni ezt tőlük. Ekkor kezdtünk el dolgozni egy olyan hatékony koncepción, ami térben és időben is jelentős függetlenséget ad a nyelvvizsgára való felkészülésben és mindez mégsem megy a hatékonyság rovására, sőt! Amikor Dórival összefoglaltuk a tapasztalatainkat és azokat leszűkítettük a legfontosabb tippekre, a leggyakoribb hibák kiküszöbölésére és egy-egy tipikus példafeladat kidolgozására, olyan online anyagok születtek, amik a magánóráknál is hatékonyabban segítették a nyelvvizsgázók felkészülését, mivel az unalmas és felesleges köröket kihagytuk belőlük. Szép, olvasható formába öntöttük őket és így születtek meg az e-book-sorozataink. A mai napig büszke vagyok arra, hogy ez mennyi szabadságot ad a tanulóknak az amúgy is stresszes felkészülés közben.
Losonczy Dóra vagyok, a Stepwithus Angol Nyelvstúdió társalapítója. Az érettségi után sport ösztöndíjjal kerültem az Iowa State University-re, ahol pszichológiát tanultam másfél évig. Bár letettem az SAT és Toefl vizsgákat mielőtt kimentem, de igazán az Amerikában töltött évek alatt tanultam meg használni a nyelvet. Ezután az ELTE anglisztika szakán végeztem, amerikanisztika szakirányon 2011-ben. Ugyanebben az évben alapítottam a Stepwithus Angol Nyelvstúdiót egyetemi társammal, Timivel, ahol személyre szabott magánórákkal foglalkoztunk. 8 évig, az iskola vezetése mellett folyamatosan oktattam is. 2018-tól vállalkozásunkat az online térbe helyeztük át. Így szeretnénk még több angolul tanulni vágyónak segíteni, és továbbra is megtartani a személyre szabott segítséget. Tapasztalataimat felhasználva indítottam az angol mentor programot, ahol személyre szabott tantervet készítek az angoltanulóimnak és folyamatos monitorozás és együtt tanulás mellett segítem őket az angol tanulás útján.