Kosárba helyezve!

ECL Középfok (B2) e-bookok

Információk az ECL nyelvvizsgáról

Az ECL nyelvvizsgát egy, az európai uniós tagállamok által létrehozott konzorcium alkotta meg, a különböző EU-s országokban ugyanazokat a teszteket oldják meg a nyelvvizsgázók. Az ECL nyelvvizsgát ma országosan 51 településen lehet személyesen letenni, angol nyelvből évente 5 alkalommal.

Miért jó az ECL nyelvvizsgát választani?

Sikeres nyelvvizsga esetén nem csak államilag, de nemzetközileg elismert nyelvvizsga-bizonyítványt kapsz. Ez a nyelvvizsga nem tartalmaz nyelvtani feladatokat, a beszéd vizsgarész pedig aránylag könnyen teljesíthető, az ECL tehát elsősorban olyanoknak ajánlott, akiknek az olvasás, de különösen a hallgatás az erősségük. Emellett a népszerűbb nyelvvizsgák közül az ECL a legolcsóbb.

Mi a legnagyobb kihívás az ECL nyelvvizsgán?

A hallgatás feladat, itt ugyanis sok esetben dialektusban beszélő megszólalók és némi háttérzaj is trükkösebbé teszi ezeket a feladatokat.

Az ECL nyelvvizsga alap-, közép- és felsőfokon is ugyanúgy épül fel:

  • Az olvasás (reading) vizsgarészben 3-féle feladattípus van, de hogy ezek közül melyik 2 típus kerül éppen a te vizsgafeladataid közé, az véletlenszerű. A 3 lehetséges feladattípus: Lyukas szöveg, Rövid válaszok, Címek és szövegek párosítása
  • Az írás (writing) vizsgarésze mindig 2 feladatból áll. A 2 feladattal kapcsolatban a legfontosabb az, hogy felismerd, melyiknél milyen stílusú fogalmazásra van szükség. A 2 lehetséges stílus: Hivatalos stílus, Baráti stílus
  • A hallgatás (listening) vizsgarészben 2-féle feladattípus fordulhat elő, de hogy a te vizsgádon mindkét típusból 1-1, vagy esetleg az egyik típusból egymás után 2 feladat alkotja ezt a vizsgarészt, az véletlenszerű. A 2 lehetséges feladattípus: Feleletválasztás, Rövid válaszok.
  • A beszéd (speaking) vizsgarész a rövid bemutatkozás után 2 feladatból áll: Önálló témakifejtés kép alapján, Irányított beszélgetés.

A Step With Us ECL nyelvvizsgára felkészítő e-bookjai minden egyes feladathoz külön-külön top tippekkel segítik a felkészülést, a könnyebb és a kicsit nehezebb vizsgarészek feladatait is egyesével bemutatjuk, a vizsgán is olvasható feladatleírásokat lefordítottuk magyarra, bemutatjuk, hogy az adott feladat milyen készségedet teszteli, és mit szeretnének látni a pontozók, ellátunk top tippekkel, amiket megfogadva meg tudod oldani a feladatot, és egy példafeladaton bemutatjuk mindezt.

A kihívást jelentő hallgatás feladatokhoz is készítettünk példafeladatokat, amik segítségével gyakorolhatsz. Külön a Step With Us tanulói számára anyanyelvi beszélőkkel rögzített hanganyag meghallgatásával gyakorolhatsz.

Az e-bookokkal való tanulás rugalmas (hiszen bárhol, bármikor, a saját tempódban haladhatsz velük), hatékony (hiszen csak a legfontosabb információkat tartalmazza számodra) és egyszerű (hiszen a leegyszerűsített tananyagot sok esetben elég csak alaposan áttanulmányozni ahhoz, hogy képet kapj a feladatmegoldásról).

ECL B2

READING

ECL B2

WRITING

ECL B2

LISTENING

ECL B2

SPEAKING

TELJES CSOMAG

18 db e-book, az ECL B2

nyelvvizsga összes

vizsgarészéhez tartozó összes

e-book, hanganyagokkal.