Hogyan segít a Step With Us online angol?

2011 óta, több, mint 10 évnyi tanítás, nyelvvizsgákra való felkészítés során pontosan kitapaszaltuk, összeszedtük, mik azok a top tippek, amik segítenek átmenni a nyelvvizsgán akkor is, ha nem tudsz és nem akarsz rá nagyon sok időt és pénzt költeni.

Minden nyelvvizsga minden egyes feladatához készítettünk 2 db e-bookot, valamint találsz a csomagjainkban oktatóvideókat, animációs videókat, digitális szókártyákat, a VIP csomagunkban pedig személyre szabott konzultációkat is vehetsz. 

Nem kell évekig magántanárhoz járnod, nem kell költséges tanfolyamokat kifizetned, mi összegyűjtöttük a nyelvvizsgához szükséges top tippeket, amiket bárhol, bármikor, a saját tempódban át tudsz nézni.

A top tippek között vannak konkrét kifejezések és mondatok, amiket érdemes megtanulnod, a legtöbb tippet azonban elég átolvasnod és megértened ahhoz, hogy utána már könnyedén megoldhasd az adott feladatot.

Nem kell mindent tudnod, mi megmutatjuk, mit kell!

Az e-book egy szép, színes, online olvasható könyvecske, amiben összeszedtük egy-egy nyelvvizsgafeladathoz a legfontosabb top tippeket. Az e-bookot bárhol, bármikor megnyithatod és átlapozhatod a laptopodon, tableteden vagy az okostelefonodon, korlátlan ideig a tiéd.

Minden feladattípushoz külön-külön készítettünk 1-1 e-bookot, amikben 

– eláruljuk a feladattípus leghatékonyabb megoldásához szükséges top tippjeinket, 

– mutatunk egy példafeladatot, amin ezeket a top tippeket rögtön gyakorlatban is láthatod, gyakorolhatod 

– és végül megmutatjuk a helyes megoldást (szóbeli és levélírás feladatoknál 1-1 lehetséges jó megoldást), hogy ellenőrizhesd magad 

– és segítünk azt is megérteni, miért is az a jó megoldás, hogy tanulhass belőle. 

1-1 ilyen esettanulmány után maga a vizsgafeladat már könnyen fog menni.

Ezek az e-bookok a honlapunk felületén könnyedén lapozhatóak, áttekinthetőek.

Hosszú évek tanítói, vizsgafelkészítői tapasztalatait sűrítettük ezekbe a könnyen áttekinhető, könnyen megérthető e-bookokba, röviden, de érthetően, tényleg csak a lényeget adjuk át bennük:

Az e-bookok felépítése:

 • A top tippek részben 
  • nagyon röviden elmagyarázzuk, mit kell csinálni az adott vizsgafeladatban, 
  • mi a célja a feladatnak (a vizsgáztatók a tudásod mely részét tesztelik ezzel a feladattal – a tudásodnak melyik része az, amit ebben kidomboríthatsz, megcsillogtathatsz), 
  • megmutatjuk magát a pontos angol nyelvű feladatleírást, amivel majd magán a nyelvvizsgán is találkozni fogsz
  • ezt lefordítottuk neked magyarra is, hogy nehogy akár csak egy szót is félreérts majd belőle
  • eláruljuk, mit kell tenned, hogy az adott feladatban minél több pontot gyűjts, mik azok a trükkök, amikkel növelheted a pontszámodat és megkönnyítheted a saját dolgodat feladatmegoldáskor
  • mik a leggyakoribb hibák, amiket vizsgázók el szoktak követni – segítünk, hogy ezeket elkerüld
  • mutatunk egy példafeladatot, amin keresztül ezeket a tippeket, trükköket már el is kezdheted kipróbálni

A megoldás részben:

–  még egyszer tudatosítjuk, mi is az, amire pontokat kapsz ebben a feladatban

– bemutatjuk a példafeladatunk helyes megoldását (szóbeli és levélírás feladatoknál 1-1 lehetséges kidolgozott jó megoldást)

– megoldásunkban jelöljük és még egyszer tudatosítjuk, melyek a pontszerző részek.

 Videós formában beszélünk neked

– az adott nyelvvizsga vizsgarésszel kapcsolatos alap tudnivalókról, 

– az adott vizsgarész feladattípusairól, 

– a top felkészülési tippjeinkről, 

– a pontozási szempontokról a nyelvvizsgán, 

– és arról is, hogyan használd a felkészítőcsomagunkat.

 

A digitális szókártyákat egy Quizlet nevű honlapon/ingyenes applikáción keresztül fogod elérni (az applikáció tehát ingyenesen letölthető, de a kártyák böngészőben is megtekinthetőek). Az ehhez szükséges egyedi linket és jelszót pedig az oktatócsomagban megtalálod.

Nagyon ajánljuk, hogy használd a digitális szókártyáinkat, mert bárhol bármilyen eszközön gyorsan gyakorolhatsz velük, nagyon könnyű a használatuk, de ha esetleg még nem találkoztál velük, készítettünk egy rövid cikket a használtukról (LINK)

 

Azok számára, akik vizuális típusok és/vagy hallás után tanulnak legkönnyebben: egyes tipikus szóbeli nyelvvizsgafeladatokhoz a lapozható e-bookokon kívül animációs videókat is készítettünk, melyekben kedves kis figurák segítenek könnyebben belehelyezkedni a nyelvvizsgaszituációba, miközben a videóból elsajátíthatók a feladat megoldásához szükséges legfontosabb tippek és trükkök, valamint látható benne a példafeladat és látható, hallható annak megoldása is. Bízunk benne, hogy ebben a formában még oldottabban tudsz készülni és így, animációs videón látva még könnyebb megjegyezni a legfontosabb pontszerző tippeket!

Ezeket az animációs videókat az “Így készülj a szóbelire” prémium és VIP csomagunkban találod meg, illetve az “Így készülj a középfokú nyelvvizsgára” teljes csomagunkban.

 

 • Gyakran tapasztaljuk, hogy az angol vizsgára készülők legnagyobb félelme a 12 igeidőhöz kötődik. 
  • Pedig egyrészt nem kell minden szinten az összes igeidőt érteni, tudni, használni – mi megmutatjuk, középfokon mire van szükség pontosan. 
  • Másrészt az igeidők sokkal kevésbé bonyolultak, mint azt esetleg az unalmas tankönyvekben tapasztaltad. Mi segítünk, megadjuk a top tippeket az igeidők megértéséhez és a lehető legérthetőbb pédamondatokkal elmagyarázzuk, mit fontos megérteni ezekkel kapcsolatban. 
  • SŐT minden igeidőhöz sehol máshol nem elérhető gyakorlófeladatokat is készítettünk, aminek a megoldását is megmutatjuk, így kerülhetnek helyre az igeidős félreértések és így ez már nem lesz egy stresszfaktor a nyelvvizsgán.

 

 • A személyre szabott online konzultációhoz választhatsz egy adott vizsgafeladatot (bármelyik vizsgarész bármelyik feladatát), amivel kapcsolatban úgy érzed, számodra ez okozza a legnagyobb fejtörést és mi készítünk neked hozzá egy feladatlapot, aminek a segítségével még egyszer átnézheted velünk, miben tudnál még fejlődni. Az első konzultáció után megkapod a feladatlapot, megoldhatod, kijavítjuk és átbeszéljük a megoldást a második konzultáción.
 • Ha több felkészülési csomagot vettél meg, (például: Így készülj a szóbelire, Így készülj az írásbelire vagy pl. a teljes “Így készülj a középfokú nyelvvizsgára” akkor nem csak 2 alkalom személyre szabott konzultációt kapsz, hanem többet. Így még többet tudunk segíteni. 
 • Valamint ha bármilyen kérdésed van a nyelvvizsgával kapcsolatban ezt felteheted nekünk és megválaszoljuk. 

 

Igen, regisztrációval lehet csak megvásárolni az oktatócsomagokat, így tudunk neked egyedi fiókot létrehozni. Ez kevesebb, mint 1 percet vesz igénybe. 

Tannyagainkat (oktatóvideók, e-bookok, hanganyagok, digitális szókártyák) logikusan felépített, profi felületen tudod megtanulni, ahol jelölheted hol tartasz, hány százalékot tanultál már meg így nem fogsz elveszni a rengeteg anyag között.

Minden tanfolyamunkba belenézhetsz a “tanfolyamok” menüponton, például itt belenézhetsz az Így készülj a középfokú szóbelire VIP csomagunkba: https://stepwithus.hu/courses/szobeli-vip

Igen! Minden egyes tanfolyamunkban több részbe is belenézhetsz a “tanfolyamok” menüponton, például itt belenézhetsz az Így készülj a középfokú szóbelire VIP csomagunkba: https://stepwithus.hu/courses/szobeli-vip

Regisztráció után, kosárba helyezett termékeket akkor tudod megvenni, ha rámész a jobb felső sarokba a kosárra. Itt látni fogod a megvenni kívánt termékeket.

Webáruházunkban gyorsan és biztonságosan tudsz fizetni bankkártyával, az OTP Simple rendszerén keresztül.

Online fizetés során a rendelés esetén kért adatok megadását követően a webáruház fizetést előkészítő oldaláról a SimplePay biztonságos fizetőoldalára kerül át a vásárló, ahol a fizetéshez szükséges kártyaadatokat szükséges megadni. A SimplePay fizetőoldal adattartalmáról a kereskedő nem szerez tudomást, mivel az tőle független és védett internetes oldal.

Amennyiben inkább utalással szeretnél fizetni ezt az opciót is választhatod a pénztárnál.

Igen, lehet. A pénztárnál válaszd a “közvetlen banki átutalás” opciót.

Igen, lehet. Ebben az esetben kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot az info@stepwithus.hu email címen.

Online fizetés során a rendelés esetén kért adatok megadását követően, a webáruház fizetést előkészítő oldaláról a SimplePay biztonságos fizetőoldalára kerül át a vásárló, ahol a fizetéshez szükséges kártyaadatokat kell megadni. A SimplePay fizetőoldal adattartalmáról a kereskedő nem szerez tudomást, mivel az tőle független és védett internetes oldal.

Igen, rögtön kapsz egy visszaigazoló emailt a sikeres fizetésről, majd egy következő emailt is rögtön, amiben megköszönjük a rendelésed és láthatod tételesen mit vettél.

Igen, a fizetés után automatikusan azonnal kapsz számlát e-mailben a vásárlásról.

Az oktatócsomag azonnal látható lesz a felületen, fizetés után, amennyiben a SimplePay bankkártyás fizetést választottad.

Ha az utalásos fizetést választottad, akkor az összeg beérkezését követően 1 munkanapon belül biztosan elérhetővé tesszük a megvásárolt tanfolyamot. 

A “tanfolyamok”-nál találod meg, amelyikre beiratkoztál.

Igen, ha szeretnéd le is töltheted a tanfolyamokból az e-bookokat. Azonban nem javasoljuk, hiszen a tanfolyam felületén egyszerűen követheted, illetve be is jelölheted melyiket tanultad már meg. 

Az oldalunk reszponzív, azaz optimálisan jeleníti meg a tartalmakat bármilyen készüléken (laptopon, tableten, okostelefonon, stb.)

Igen, az oldalunk reszponzív, azaz optimálisan jeleníti meg a tartalmakat bármilyen készüléken (laptopon, tableten, okostelefonon stb.)

A hanganyagokat a honlapon tudod lejátszani SoundCloud lejátszóval, bármennyiszer.

Minden nyelvvizsga minden feladatához – az adott nyelvvizsgaközpont elvárásai alapján – kidolgoztunk 1-1 egyedi példafeladatot. Ezeket máshol nem találhatod meg sem a neten, sem nyomtatásban, mivel mi készítettük őket. Ha átfutottad a top tippjeinket, ezekkel gyakorolhatsz, ellenőrizheted tudásodat.

A hallgatás (listening) vizsgarészhez tartozó hanganyagokat anyanyelvi beszélők mondták fel,  külön a StepWithUs Online Angol tanulói számára, a beszéd (speaking) vizsgarész megoldásait szintén az ő hangjukon hallgathatjátok meg.

A feladatok egyediek, máshol biztosan nem találkozhatsz velük, hiszen mi készítettük az adott nyelvvizsga elvárásai alapján.

Igen, különös figyelmet fordítunk arra, hogy ha apróbb változtatások előfordulnak a nyelvvizsgákon, akkor azt az anyagaink is kövessék.

A hallgatás (listening) vizsgarészhez tartozó hanganyagokat anyanyelvi beszélők mondták fel külön a Step With Us online angol tanulói számára, a beszéd (speaking) vizsgarész megoldásait szintén az ő hangjukon hallgathatjátok meg.

Igen! Kipróbálhatod kockázatmentesen az anyagainkat.

100% pénzvisszafizetési garanciát vállalunk a nyelvvizsga-felkészítő oktatócsomagjainkra. Bármelyik csomagunk elvégzése esetén garantáljuk, hogy 1 éven belül sikeres vizsgát fogsz tenni az adott vizsgarészből. A részleteket az ÁSZF-ben is elolvashatod. 

A nevünk Timi és Dóri, mi vagyunk a StepWithUs alapítói és szerzői.

Egyetemista korunkban az lett a célunk, hogy minél több embernek segítsünk megtanulni angolul és megszerezni a nyelvvizsgát. A közösen létrehozott StepWithUs nyelvstúdióban 2011 óta , több, mint 10 év alatt még több tapasztalatot szereztünk arról, hogyan adhatjuk a kezetekbe a szükséges megoldókulcsot.

2018-ban pedig elkészült a várva várt újdonságunk: extra hatékony oktatócsomagjainkkal bárki könnyedén veheti az akadályokat. Rólunk bővebben itt olvashatsz.

Mit jelent az, hogy akkreditált nyelvvizsga?

Ha nyelvvizsgázni készülsz, fontos ellenőrizni, hogy a kiválasztott vizsga államilag elismert, azaz akkreditált-e! Ne aggódj, mi a Step With Us online angolnál kizárólag ilyen nyelvvizsgákra készítünk fel, azaz a leendő bizonyítványodat Magyarországon minden munkahelyen és felsőoktatási intézményben elfogadják majd. Sőt, a legnépszerűbb nyelvvizsgaközpontok (ECL, Euroexam, Telc) a sikeres nyelvvizsgabizonyítvány mellé automatikusan egy nemzetközileg elismert bizonyítványt is nyújtanak, ami külföldön számos célra felhasználható.

A legfontosabb vizsgaszintek: alapfok (B1), középfok (B2), felsőfok (C1).

Egyes oktatási intézmények szerveznek helyi szintű, saját nyelvvizsgákat is, de az országosan legtöbb helyen és évente több alkalommal megrendezett, legnépszerűbb nyelvvizsgák ma Magyarországon:

ECL, Euroexam, Telc

A legnépszerűbb általános (tehát nem szaknyelvi) középfokú (B2) nyelvvizsgák árai 2021-ben:

 • Telc B2 komplex (írásbeli + szóbeli): 32.500 ft, csak szóbeli: 21.000 ft, csak írásbeli: 22.000 ft
 • ECL B2 komplex (írásbeli + szóbeli): 28.000 ft, csak szóbeli: 17.000 ft, csak írásbeli: 17.000 ft
 • Euroexam B2 komplex (írásbeli + szóbeli): 36.500 ft, csak szóbeli: 23.500 ft, csak írásbeli: 24.500 ft

Minden komplex nyelvvizsga írásbeliből és szóbeliből áll.

Az írásbelin mindig van olvasás (reading), írás (writing) és egyes vizsgákon van nyelvtan (grammar) vizsgarész, a szóbelihez tartozik a hallgatás (listening) és a beszéd (speaking) vizsgarész.

Ahhoz, hogy a komplex nyelvvizsga sikeres legyen, külön-külön a szóbeli és az írásbeli részen is el kell érned a 60%-ot úgy, hogy minden vizsgarész (olvasás, írás, nyelvtan, hallgatás, beszéd) legalább 40%-osra sikerüljön.

10 évnyi tanítás, nyelvvizsgákra való felkészítés során pontosan kitapaszaltuk, összeszedtük, mik azok a top tippek, amik segítenek átmenni a nyelvvizsgán.

Minden nyelvvizsga minden egyes feladatához készítettünk 2 db e-bookot,

 • az egyikben olvashatod a feladathoz tartozó top tippeket és egy példafeladatot (amit gyakorlásképpen megoldhatsz),
 • a másikban pedig megtalálod a példafeladat megoldását és az ahhoz tartozó magyarázatot.

Ha ezt a 2 e-bookot átnézted, ez a feladat már simán menni fog a nyelvvizsgán.