Kosárba helyezve!

Mi a különbség az Euroexam online és papír alapú vizsgája között?

Az Euroexam online akkreditált számítógépes vizsgája semmiben sem különbözik a papír alapú vizsgától, kivéve, hogy otthon, a számítógép előtt vizsgázol.

Egy napon tartják a papír alapú vizsgákkal, és ugyanolyan, egyenértékű államilag elismert és nemzetközi bizonyítványt adnak, mint a a papír alapú. 

 

Ha már elkezdtél készülni az Euroexam vizsgára, folytasd tovább, mivel a feladatok semmiben sem különböznek az online vizsgán a papír alapútól. A feladatok típusai és a vizsga hossza is pontosan megegyezik a már ismert Euroexam vizsgával. 

Csakúgy, mint a papír alapú vizsgán, itt is visszatérhetsz, illetve előrelapozhatsz a feladatok között. Ugyanúgy szótárt is használhatsz, nyomtatott formában. A szótárhasználatról bővebben itt éa itt olvashatsz.  A szóbeli vizsgarésznél is a vizsgáztató és a vizsgapartnered élőben bejelentkezik, és egy videóbeszélgetésben fog a vizsga zajlani, valódi párbeszéddel. Jegyzetet is készíthetsz, akárcsak a hagyományos, papír alapú vizsgán. 

 

Mi az előnye az otthoni online vizsgának a papír alapúval szemben? 

 

  • Ha valamit ki szeretnél javítani, nem kell áthúznod, összefirkálnod a papírodat, hanem egyszerűen, akárhányszor javíthatod a válaszodat a gépen. 
  • A rendszer mindent automatikusan lement, erre nem kell figyelned külön. 
  • A képernyőn végig látsz majd egy folyamatjelzőt, ami azt jelzi, hogy minden kérdésre válaszoltál-e. 
  • A szabadszavas válaszoknál, illetve a levélírásnál nem kell figyelned rá, hogy olvasható legyen a kézírásod, hiszen mindent géppel fogsz írni
  • Nem kell aggódj azon, hogy mennyi időd van még hátra, mert a képernyőn egy időmérő órát is folyamatosan látni fogsz, ami mutatja, hogy pontosan mennyi idő van még hátra a vizsgából, illetve jelez a vizsga vége előtt. 

 

Mi a hátránya az otthoni, online vizsgának a papír alapúval szemben? 

 

  • A vizsgához több előkészületre és eszközre lesz szükséged, mint a papír alapúnál.
  • Szükséged lesz számítógépre, megbízható internet kapcsolatra, webkamerára, kamerás mobiltelefonra, mobiltartó állványra.
  • Ezeket az eszközöket be kell állítanod, és készen kell állniuk legalább 7 nappal a vizsga előtt
  • Az online vizsga előtt teendőid is vannak: telepítened kell a vizsgaszoftvert, és ki is kell próbálnod azt. 
  • Be kell rendezned a saját vizsgatermedet a fent sorolt eszközökkel, és részt kell venned egy online konzultáción, ahol további segítséget kapsz a vizsgaterem berendezésére, valamint felteheted a vizsgával kapcsolatos kérdéseidet.