Az ECL Nyelvvizsgáról:

Az ECL nyelvvizsgát egy, az európai uniós tagállamok által létrehozott konzorcium alkotta meg, a különböző EU-s országokban ugyanazokat a teszteket oldják meg a nyelvvizsgázók. Az ECL nyelvvizsgát ma országosan 51 településen lehet személyesen letenni, angol nyelvből évente 5 alkalommal.

Sikeres nyelvvizsga esetén nem csak államilag, de nemzetközileg elismert nyelvvizsga-bizonyítványt kapsz. Ez a nyelvvizsga nem tartalmaz nyelvtani feladatokat, a beszéd vizsgarész pedig aránylag könnyen teljesíthető, az ECL tehát elsősorban olyanoknak ajánlott, akiknek az olvasás, de különösen a hallgatás az erősségük. Emellett a népszerűbb nyelvvizsgák közül az ECL a legolcsóbb.

Válaszd a komplett ECL B2 angol középfokú tananyagot, ha mindent tudni szeretnél!

A StepWithUs ECL középfokú nyelvvizsgára felkészítő e-bookjai minden egyes feladathoz külön-külön top tippekkel segítik a felkészülést, a könnyebb és a kicsit nehezebb vizsgarészek feladatait is egyesével bemutatjuk.

A vizsgán is olvasható feladatleírásokat lefordítottuk magyarra, bemutatjuk, hogy az adott feladat milyen készségedet teszteli, és mit szeretnének látni a pontozók, ellátunk top tippekkel, amiket megfogadva meg tudod oldani a feladatot, és egy példafeladaton bemutatjuk mindezt.

A kihívást jelentő hallgatás feladatokhoz is készítettünk példafeladatokat, amik segítségével gyakorolhatsz. Külön a StepWithUs tanulói számára anyanyelvi beszélőkkel rögzített hanganyag meghallgatásával gyakorolhatsz.

Angol ECL B2 Teljes csomag