Digitális szókártyák

2011 óta tanítunk angolt és készítünk fel tanulókat nyelvvizsgára, érettségire, állásinterjúra. Ez alatt az idő alatt sok nagyon fontos tapasztalatot levontunk már.

Hadd említsek néhányat:

  • egyetlen angoltanár sem taníthat évtizedeken át ugyanazokkal a módszerekkel, eszközökkel, hiszen a világ és a tanulók is változnak – rugalmasan haladni kell a korral
  • a legfontosabb szavakat, kifejezéseket muszáj megtanulniuk a tanulóinknak, ezt nem lehet megúszni a sikeres felkészüléshez
  • a leghatékonyabban úgy tudunk tanulni, megjegyezni dolgokat, ha nem csak az órán gyakorolunk, hanem bárhol, bármikor és ha a megtanult kifejezések előjönnek bennünk a hétköznapjaink során is

Ezekre a tapasztalatokra alapoztunk, amikor eldöntöttük, hogy a Stepwithus Online Angol tanulói számára DIGITÁLIS SZÓKÁRTYÁKKAL is segítjük a felkészülést.

Mik azok a digitális szókártyák?

A felkészülésed különböző részterületeihez tartozó legfontosabb kifejezéseket elkészítettük neked digitális tanulókártyák formájában is. (Tudod, most sincs benne egy felesleges kifejezés se, mindet úgy állítottuk össze, hogy ha ezeket megtanulod és aztán használod is, sikered lesz)

Ezeket a tanulókártyákat egy egyszerű program segítségével online bárhol, bármikor, bármilyen eszközről elérheted, így akár előkaphatod utazás közben a telefonodon, várakozás közben a tableteden vagy bármikor, amikor akad akár 5 perced gyakorolni.

Úgy képzeld el, mintha kis lapokra kiírtuk volna neked a kifejezéseket az egyik oldalukra angolul, a másikra magyarul, ha rákattintasz, megfordulnak, és ezeket pörgetheted oda-vissza, miközben gyakorolod, hogy emlékszel-e a jelentésükre.

Hogyan működik, hol találod meg a digitális szókártyákat?

Ezeket a kártyákat egy applikáció, a QUIZLET segítségével készítjük, ezt az appot egyébként te is letöltheted ingyenesen, de ha nem szeretnéd, nem muszáj, a kártyák böngészőben is működnek.

Egyes ingyenes tanulóanyagainkhoz és a felkészítőcsomagjainkhoz is kapsz egy ahhoz tartozó linket, amire ha rákattintasz és beírod az általunk megadott jelszót már el is éred a kártyákat és kezdheted is a gyakorlást.

Ingyenes anyagainkhoz a linket és a jelszót mindig hírlevélben szoktuk küldeni, felkészítőcsomagjainkban pedig az e-learning felületen találod az adott tanfolyamhoz tartozó digitális szókártya csomagok linkjét.

Hogyan gyakoroljak a szókártyákkal?

Azt javasoljuk, hogy egy-egy új anyaghoz, felkészítőcsomaghoz tartozó digitális szókártya-sorozatot 1-2 hétig lehetőleg naponta-kétnaponta vegyél elő, gyakorold végig. Ha csak néhány új, ismeretlen kifejezést találtál benne, akkor is néhány napig pörgesd őket végig, próbáld őket mondatban, akár magadban elmondott párbeszédszituációkban alkalmazni! Így fognak legjobban beépülni és a szükséges helyzetben (vizsga, állásinterjú, külföldi szituáció) előjönni.

Egy-egy digitális szókártya úgy néz ki, mintha papír alapon kivágtad volna magadnak, az egyik oldalán láthatod az angol kifejezést és ha rákattintasz, megfordul és a magyar megfelelőjét látod (a kártya alatt azt is követheted, az adott csomagban hány db kártya van és te hányadiknál tartasz épp). 

Ha elindítod a “Flashcards” funkciót, akkor a program maga adja eléd az egyes szavakat, majd némi gondolkodási idő után megfordítja (próbáld előbb bemondani a jó megoldást!). Illetve ha rákkattintasz meg is fordul a virtuális kártya. 

További izgalmas funkciókkal is gyakorolhatod, hogy hallás után le tudod-e írni helyesen az adott szavakat, a magyar szó angol megfelelőjéne emlékszel-e a helyesírására (és gyakorlás közben mindig azt is láthatod, mennyi helyes vagy mennyi helytelen választ adtál).

Tovább tesztelheted a tudásodat ugyanitt különféle feladatokkal, a program igaz-hamis és más tesztfeladatokat is készít számodra az adott szószedetből.

Nem lesz unalmas többé a szótanulás, ha különféle játékos funkciókat választasz, ezekhez ingyenes regisztrációval hozzáférsz.

Hajrá, haladj te is a korral és tanulj hatékonyan, építsd be a tudásodba a legfontosabb alapkifejezéseket szinte játszva!

Click to listen highlighted text!