Az Euroexam online akkreditált számítógépes vizsgája a feladatokat tekintve semmiben sem különbözik a papír alapú vizsgától, kivéve, hogy otthon, a számítógép előtt vizsgázol.

Egy napon tartják a papír alapú vizsgákkal, és ugyanolyan egyenértékű államilag elismert és nemzetközi bizonyítványt adnak, mint a a papír alapú. Ha már elkezdtél készülni az Euroexam vizsgára, folytasd tovább, mivel a feladatok semmiben sem különböznek az online vizsgán a papír alapútól. A feladatok típusai és a vizsga hossza is pontosan megegyezik a már ismert Euroexam vizsgával. 

Csakúgy, mint a papír alapú vizsgán, itt is visszatérhetsz, illetve előrelapozhatsz a feladatok között. Ugyanúgy szótárt is használhatsz, nyomtatott formában. A szótárhasználatról bővebben itt és itt olvashatsz.  A szóbeli vizsgarésznél is a vizsgáztató és a vizsgapartnered élőben bejelentkezik, és egy videóbeszélgetésben fog a vizsga zajlani, valódi párbeszéddel. Jegyzetet is készíthetsz, akárcsak a hagyományos, papír alapú vizsgán. 

Mi az előnye az Euroexam online vizsgának? 

  • Ha valamit ki szeretnél javítani, nem kell áthúznod, összefirkálnod a papírodat, hanem egyszerűen, akárhányszor javíthatod a válaszodat a gépen. 
  • A rendszer mindent automatikusan lement, erre nem kell figyelned külön. 
  • A képernyőn végig látsz majd egy folyamatjelzőt, ami azt jelzi, hogy minden kérdésre válaszoltál-e. 
  • A szabadszavas válaszoknál, illetve a levélírásnál nem kell figyelned rá, hogy olvasható legyen a kézírásod, hiszen mindent géppel fogsz írni. 
  • Nem kell aggódj azon, hogy mennyi időd van még hátra, mert a képernyőn egy időmérő órát is folyamatosan látni fogsz, ami mutatja, hogy pontosan mennyi idő van még hátra a vizsgából, illetve jelez a vizsga vége előtt. 

Mi a hátránya az otthoni, online vizsgának? 

  • A vizsgához több előkészületre és eszközre lesz szükséged, mint a papír alapúnál.
  • Szükséged lesz számítógépre, megbízható internet kapcsolatra, webkamerára, kamerás mobiltelefonra, mobiltartó állványra.
  • Ezeket az eszközöket be kell állítanod, és készen kell állniuk legalább 7 nappal a vizsga előtt. 
  • Az online vizsga előtt teendőid is vannak: telepítened kell a vizsgaszoftvert, és ki is kell próbálnod azt. 
  • Be kell rendezned a saját vizsgatermedet a fent sorolt eszközökkel, és részt kell venned egy online konzultáción, ahol további segítséget kapsz a vizsgaterem berendezésére, valamint felteheted a vizsgával kapcsolatos kérdéseidet. 

Melyiket érdemes választanom?

Az a legjobb, ha jól ismered magadat és azt, számodra mi a fontos a vizsgával kapcsolatban, mik azok a körülmények, amik a lehető legjobban megnyugtatnak, hogy aztán a legjobb formádat tudd hozni.

Teljesen érthető, ha az egészséged és a szeretteid biztonsága érdekében koronavírus idején vagy később is, ha lehetőség van rá, nem szeretnél idegen környezetben megjelenni, maszkot viselni a vizsga közben, aggódni, odafigyelni egy sor körülményre és egyáltalán, egy új, esetleg még sosem látott helyen vizsgázni, ha ezek számodra fontos szempontok, válaszd az online vizsgaformát!

Ugyanakkor, ha idegenkedsz az új számítógépes programoktól, vizsga közben aggódsz, hogy megfelelően működik-e a technika, nem megy-e el az internet, tudod-e kezelni a felületet, ha a hagyományos körülmények között tudod leginkább elengedni az aggodalmaidat, vagy esetleg nem vagy benne biztos, hogy az otthonodban tudsz biztosítani megfelelő ideig nyugodt, csendes vizsgakörnyezetet, akkor válaszd a papír alapú vizsgát!

Hogy készüljek az Euroexam vizsgára?

A felkészülés legjobb és legkönnyebb módja az, ha alaposan megismered az Euroexam nyelvvizsga feladatait és azt, hogy melyik esetében mire kapsz pontokat, megtanulod a legfontosabb kifejezéseket és felkészülsz a leggyakoribb hibákból, hogy biztosan elkerülhesd őket.

A Step With Us Euroexam nyelvvizsgára felkészítő e-bookjai, oktatóvideói minden egyes feladathoz külön-külön top tippekkel segítik a felkészülést. A könnyebb és a kicsit nehezebb vizsgarészek feladatait is egyesével bemutatjuk. A vizsgán is olvasható feladatleírásokat lefordítottuk magyarra, bemutatjuk, hogy az adott feladat milyen készségedet teszteli, és mit szeretnének látni a pontozók. Ellátunk top tippekkel, amiket megfogadva meg tudod oldani a feladatot, és egy példafeladaton bemutatjuk mindezt.

Valamint VIP csomagjainkban személyre szabott magánórákat is adunk. 

A sok esetben kihívást jelentő hallgatás feladatokhoz is készítettünk példafeladatokat, amik segítségével gyakorolhatsz. Külön a Step With Us tanulói számára anyanyelvi beszélőkkel rögzített hanganyag meghallgatásával gyakorolhatsz.

Az e-bookokkal,, oktatóvideókkal, digitális szókártyákkal való tanulás rugalmas (hiszen bárhol, bármikor, a saját tempódban haladhatsz velük), hatékony (hiszen csak a legfontosabb információkat tartalmazza számodra) és egyszerű (hiszen a leegyszerűsített tananyagot sok esetben elég csak alaposan áttanulmányozni ahhoz, hogy képet kapj a feladatmegoldásról).

Click to listen highlighted text!