Ha vizuális típus vagy nézd meg videónkat ahol választ adunk arra a kérdésre, hogy melyik a legkönnyebb angol nyelvvizsga, hogy hogyan válaszd ki melyik nyelvvizsgára menj, melyik nyelvvizsga illik hozzád a legjobban:

Ha pedig inkább szívesebben olvasgatsz, olvasd el itt hogy hogyan válaszd ki melyik nyelvvizsgára menj, melyik nyelvvizsga illik hozzád a legjobban. 

Ez az a kérdés, amit a legtöbbször kérdeztetek tőlünk a Step With Us története során! Teljesen megértjük, hiszen mi is írtunk már arról, hogy az angol tudás nem jelent automatikusan nyelvvizsgát, könnyen lehet, hogy kiválóan tudsz angolul, jól tudod használni a gyakorlatban, de ettől még szükséged van magára a nyelvvizsga-bizonyítványra is és szeretnél minél könnyebben átlendülni ezen az akadályon. Itt mi is felsoroltunk jó pár ilyen helyzetet.

Ha te is ebben a cipőben jársz, biztosan szeretnéd tudni, hogy a népszerű, könnyen elérhető nyelvvizsgák közül melyik a legkönnyebb.

Az az igazság, hogy erre a kérdésre nincs egyetlen jó válasz, viszont kiderítheted azt, hogy SZÁMODRA melyik a legkönnyebb, ha ismered a nyelvvizsgák legfontosabb jellemzőit és a saját nyelvtudásodat és vizsgázói stílusodat.

Általánosságban az a válaszunk: az a legkönnyebb nyelvvizsga, amelyikre célzottan felkészülsz, ismered a feladatokat, az elvárásokat, tudod a megfelelő pontszerző top tippeket. Ugyanakkor emellett vannak olyan szubjektív szempontok is, amik alapján egyik vagy másik nyelvvizsga különösen testhezálló lehet számodra.

Lássuk, mi segíthet neked a döntésben:

A TELC a legkönnyebb nyelvvizsga

Ez igaz lehet, ha nem szeretsz részletesen belemerülni szövegek megértésébe, viszont hosszabb, de könnyebb szövegekből gyorsan átfutva, ki tudod szűrni a fontos információkat. 

Akkor is a Telc lehet a befutó számodra, ha úgy érzed, a vizsga során az idő helyes beosztása nem okoz számodra nehézséget, illetve ha a nyelvtani tudást mérő feladatok megoldása nem jelent számodra nagy gondot.

Szintén magadra ismerhetsz ebben a kategóriában, ha úgy érzed, az erősseged leginkább a gyorsolvasás és a hallott szövegből is a részletek helyett a lényeget tudod kihallani ügyesen.

A szóbeli kapcsán akkor ajánljuk neked a Telc-et, ha nem szeretsz nagyon sokat beszélni, sokkal inkább a kommunikáció az erősséged, ami pedig a fogalmazást illeti, ismersz izgalmas kifejezéseket és kötőszavakat, amikkel bátran színesíted, akármit is írtál.

Ha a szókincsedet főként internetes cikkekből, tudományos-ismeretterjesztő bejegyzésekből szerezted, akkor neked ezen a nyelvvizsgán a helyed!

Az Euroexam a legkönnyebb nyelvvizsga

Ez akkor lehet igaz, ha a hosszabb, kifejtősebb feladatok helyett jobban kedveled, ha többféle, rövidebb feladatot kell megoldanod.

Akkor is az Euroexam lehet számodra az igazi, ha – bár nem a legnagyobb erősséged – általában nem okoz gondot számodra az idő helyes beosztása a vizsgán, illetve ha úgy érzed, nem a nyelvtani tudást mérő feladatok a legnehezebbek számodra, de jobban szereted gyakorlatban alkalmazni a nyelvtant.

Szintén magadra ismerhetsz ebben a kategóriában, ha erősségednek az olvasás és írás vizsgarészt érzed.

A szóbeli kapcsán akkor ajánljuk neked az Euroexam-et, az inspirál, ha izgalmas, életszerű feladatokat kell megoldanod, ami pedig a fogalmazást illeti,  erősséged, hogy többféle stílust és műfajt ismersz, ugyanazt az egyszerűbb szöveget meg tudod írni másképp, ha egy újságcikkben vagy ha egy formális esszében kell leírnod.

Ha a szókincsedet főként mindennapi kommunikációból, rádió/podcastadásokból és TV-műsorokból, filmekből szerezted, akkor neked ezen a nyelvvizsgán a helyed!

Az ECL a legkönnyebb nyelvvizsga

Ez igaz lehet, ha hatékonyabban dolgozol, ha belemerülhetsz egy-egy hosszabb feladat megoldásába.

Akkor is az ECL lehet számodra az igazi, ha a vizsgán való időbeosztás nem az erősséged és a nyelvtani feladatok kikergetnek a világból is, sokkal inkább a szókincs az erősséged, mint a nyelvtan.

Szintén magadra ismerhetsz ebben a kategóriában, ha a hallgatás vizsgarészt kedveled és úgy érzed, jó vagy benne.

A szóbeli kapcsán akkor ajánljuk neked az ECL-t, ha a hagyományosabb feladatokat kedveled (rövid monológ, két partner közötti vita), ami pedig a fogalmazást illeti, erősséged, hogy változatos szókincset használsz, még ha nem sok műfajban, főként esszében szereted is kifejteni a véleményedet.

Ha a szókincsedet főként újságcikkekből, hírekből szerezted, képben vagy az EU-val, munkavállalással, egyszerűbb gazdasági tényezőkkel kapcsolatos szavakkal is, akkor neked ezen a nyelvvizsgán a helyed!

Click to listen highlighted text!