Angol nyelvvizsga

Melyik a legkönnyebb angol nyelvvizsga? 

Ha vizuális típus vagy nézd meg videónkat ahol választ adunk arra a kérdésre, hogy melyik a legkönnyebb angol nyelvvizsga, hogy hogyan válaszd ki melyik nyelvvizsgára menj, melyik nyelvvizsga illik hozzád a legjobban:

Ha pedig inkább szívesebben olvasgatsz, olvasd el itt hogy hogyan válaszd ki melyik nyelvvizsgára menj, melyik nyelvvizsga illik hozzád a legjobban. 

Ez az a kérdés, amit a legtöbbször kérdeztetek tőlünk a Step With Us története során! Teljesen megértjük, hiszen mi is írtunk már arról, hogy az angol tudás nem jelent automatikusan nyelvvizsgát, könnyen lehet, hogy kiválóan tudsz angolul, jól tudod használni a gyakorlatban, de ettől még szükséged van magára a nyelvvizsga-bizonyítványra is és szeretnél minél könnyebben átlendülni ezen az akadályon. Itt mi is felsoroltunk jó pár ilyen helyzetet.

Ha te is ebben a cipőben jársz, biztosan szeretnéd tudni, hogy a népszerű, könnyen elérhető nyelvvizsgák közül melyik a legkönnyebb.

Az az igazság, hogy erre a kérdésre nincs egyetlen jó válasz, viszont kiderítheted azt, hogy SZÁMODRA melyik a legkönnyebb, ha ismered a nyelvvizsgák legfontosabb jellemzőit és a saját nyelvtudásodat és vizsgázói stílusodat.

Általánosságban az a válaszunk: az a legkönnyebb nyelvvizsga, amelyikre célzottan felkészülsz, ismered a feladatokat, az elvárásokat, tudod a megfelelő pontszerző top tippeket. Ugyanakkor emellett vannak olyan szubjektív szempontok is, amik alapján egyik vagy másik nyelvvizsga különösen testhezálló lehet számodra.

Lássuk, mi segíthet neked a döntésben:

A TELC a legkönnyebb nyelvvizsga

Ez igaz lehet, ha nem szeretsz részletesen belemerülni szövegek megértésébe, viszont hosszabb, de könnyebb szövegekből gyorsan átfutva, ki tudod szűrni a fontos információkat. 

Akkor is a Telc lehet a befutó számodra, ha úgy érzed, a vizsga során az idő helyes beosztása nem okoz számodra nehézséget, illetve ha a nyelvtani tudást mérő feladatok megoldása nem jelent számodra nagy gondot.

Szintén magadra ismerhetsz ebben a kategóriában, ha úgy érzed, az erősseged leginkább a gyorsolvasás és a hallott szövegből is a részletek helyett a lényeget tudod kihallani ügyesen.

A szóbeli kapcsán akkor ajánljuk neked a Telc-et, ha nem szeretsz nagyon sokat beszélni, sokkal inkább a kommunikáció az erősséged, ami pedig a fogalmazást illeti, ismersz izgalmas kifejezéseket és kötőszavakat, amikkel bátran színesíted, akármit is írtál.

Ha a szókincsedet főként internetes cikkekből, tudományos-ismeretterjesztő bejegyzésekből szerezted, akkor neked ezen a nyelvvizsgán a helyed!

Az Euroexam a legkönnyebb nyelvvizsga

Ez akkor lehet igaz, ha a hosszabb, kifejtősebb feladatok helyett jobban kedveled, ha többféle, rövidebb feladatot kell megoldanod.

Akkor is az Euroexam lehet számodra az igazi, ha – bár nem a legnagyobb erősséged – általában nem okoz gondot számodra az idő helyes beosztása a vizsgán, illetve ha úgy érzed, nem a nyelvtani tudást mérő feladatok a legnehezebbek számodra, de jobban szereted gyakorlatban alkalmazni a nyelvtant.

Szintén magadra ismerhetsz ebben a kategóriában, ha erősségednek az olvasás és írás vizsgarészt érzed.

A szóbeli kapcsán akkor ajánljuk neked az Euroexam-et, az inspirál, ha izgalmas, életszerű feladatokat kell megoldanod, ami pedig a fogalmazást illeti,  erősséged, hogy többféle stílust és műfajt ismersz, ugyanazt az egyszerűbb szöveget meg tudod írni másképp, ha egy újságcikkben vagy ha egy formális esszében kell leírnod.

Ha a szókincsedet főként mindennapi kommunikációból, rádió/podcastadásokból és TV-műsorokból, filmekből szerezted, akkor neked ezen a nyelvvizsgán a helyed!

Az ECL a legkönnyebb nyelvvizsga

Ez igaz lehet, ha hatékonyabban dolgozol, ha belemerülhetsz egy-egy hosszabb feladat megoldásába.

Akkor is az ECL lehet számodra az igazi, ha a vizsgán való időbeosztás nem az erősséged és a nyelvtani feladatok kikergetnek a világból is, sokkal inkább a szókincs az erősséged, mint a nyelvtan.

Szintén magadra ismerhetsz ebben a kategóriában, ha a hallgatás vizsgarészt kedveled és úgy érzed, jó vagy benne.

A szóbeli kapcsán akkor ajánljuk neked az ECL-t, ha a hagyományosabb feladatokat kedveled (rövid monológ, két partner közötti vita), ami pedig a fogalmazást illeti, erősséged, hogy változatos szókincset használsz, még ha nem sok műfajban, főként esszében szereted is kifejteni a véleményedet.

Ha a szókincsedet főként újságcikkekből, hírekből szerezted, képben vagy az EU-val, munkavállalással, egyszerűbb gazdasági tényezőkkel kapcsolatos szavakkal is, akkor neked ezen a nyelvvizsgán a helyed!

Angol nyelvvizsga

Nézzük meg a nemzetközi nyelvvizsgákat is részletesebben a magyar akkreditált nyelvvizsgák után. 

A legkézenfekvőbb és legegyszerűbb még mindig az angol idegennyelv elsajátítása Magyarországon is. A sok lehetőség közül az egyik legjobb módja annak, hogy igazoljuk a tudásunkat, az angol nyelvvizsga letétele.

Az angol nyelvvizsga letételének kihívása már az alapoktól kezdődik: melyik szintű angol nyelvtudással rendelkezünk? Ez döntően befolyásolja a vizsga nehézségi fokát. A legismertebb és leggyakoribb nyelvvizsgák között a TOEFL, az IELTS és a Cambridge English-et említhetjük meg. Minden egyes vizsgának saját kritériumai vannak, és a vizsgaszabályzatban meghatározott eredmények teszik lehetővé a sikeres vizsga letételét.

Az első szint a kezdő angol nyelvtudással rendelkezőket célozza meg. A First Certificate in English (FCE) vagy a TOEFL első szintjei a legkönnyebb angol nyelvvizsgák, akár 12 éves kortól lehet őket teljesíteni. Ezeknek a vizsgáknak az egyik nagy előnye, hogy az online tesztek lehetőséget adnak a vizsga előtti gyakorlásra, ezáltal jelentősen csökkentve a vizsga előtti stresszt. Az, hogy neked az online vagy papír alapú nyelvvizsga felel meg jobban, ebben a blogcikkünkben olvashatsz. 

Az angol nyelv azonban nemcsak a kezdők számára fontos, azok számára is lényeges, akik többé-kevésbé magabiztosan beszélnek, de a nyelvvizsga bizonyítványának előnyeit szeretnék élvezni. Az általános angol nyelvtudást tesztelő vizsgák között az International English Language Testing System (IELTS) és a Test of English as a Foreign Language (TOEFL) a legelterjedtebbek. Az IELTS vizsga az egész világon népszerű, a TOEFL pedig az angol nyelv oktatását támogató intézmények által általánosan elfogadott. Például, ha amerikai egyetemen szeretnél tanulni, akkor is erre a vizsgára lesz szükséged. 

Összefoglalva tehát, ha valaki azt keresi, hogy melyik a legkönnyebb angol nyelvvizsga, akkor azokat a vizsgákat kell keresni, melyek az illető nyelvtudását a megfelelő szinten tesztelik és lehetővé teszik az előzetes gyakorlást. Az online tesztek és a vizsga előtti felkészülés jelentősen csökkenti a vizsga előtti stresszt, így az FCE és az alap TOEFL lehetnek a legkönnyebb angol nyelvvizsgák, míg az IELTS és a TOEFL a haladóbb szintű angol nyelvtudáshoz igazodnak. Azonban fontos megemlíteni, hogy mindegyik nyelvvizsgának vannak saját kritériumai és feltételei, ami jelentősen befolyásolja a vizsgán elért eredményt. 

Nincs egy legkönnyebb angol nyelvvizsga, a válaszunk arra, hogy melyik a legkönnyebb:  az amelyikre célzottan felkészülsz, ismered a feladatokat, az elvárásokat, tudod a megfelelő pontszerző top tippeket

Ugyanakkor emellett vannak olyan szubjektív szempontok is, amik alapján egyik vagy másik nyelvvizsga különösen testhezálló lehet számodra, ezért készítettünk egy pár perces tesztet neked, hogy kapj egy támpontot, melyiket érdemes választanod.
Ezt a honlapunk főoldalán találod.

Ha bármilyen kérdés felmerül benned még a nyelvvizsgázással kapcsolatban írj nekünk bátran az info@stepwithus.hu -ra, nagyon szívesen válaszolunk! 

Angol nyelvvizsga
Click to listen highlighted text!